Over Linda

Ik ben Linda Boxman en ben muziektherapeut.

Ik wil me graag voorstellen.

 

Na een carrière als doktersassistente en een periode van ziek zijn, ben ik begonnen aan de studie 'Creatieve Therapie - Muziek' aan de Hogeschool Utrecht in Amersfoort. In 2011 studeerde ik daar 'cum laude' af als muziektherapeut.

Aanvankelijk lag mijn interesse vooral in de Revalidatie. Helaas kon ik daar geen baan in vinden. Na wat zoeken kon ik aan de slag als ZZP'er bij Stichting Papageno. Ik moest me dus vooral gaan verdiepen in de problematiek bij A.S.S.

Inmiddels heb ik ook een diploma als Autisme Deskundige. En in 2022 kreeg ik mijn diploma 'Kinderpsychologie'.

 

Sinds 1 november 2011 werk ik als zelfstandige muziektherapeut via Stichting Papageno, al heb ik daarnaast ook ruimte voor eigen cliënten. Bij gebrek aan een eigen praktijkruimte én omdat Stichting Papageno therapie aan huis verzorgd, werk ik bij de kinderen aan huis. Met een auto vol instrumenten rijd ik van adres naar adres.

Omdat de kinderen 's middags pas uit school zijn, heb ik voor de ochtenduren een baan in loondienst: ik werk als medewerker bloedafname bij Result Laboratorium, als prikster op de prikpost in Hardinxveld. Een vaardigheid die ik heb overgehouden aan mijn tijd als doktersassistente.

 

Verbazingwekkend genoeg heb ik daarnaast nog tijd voor hobby's. Ik speel in een aantal orkesten en ensembles. Wekelijks speel ik mandoline bij de Plektrum Melodisten (Hardinxveld) en het Eerste Schiedamse Mandolineorkest O.N.I. (Schiedam), en altviool bij het Gorkums Symfonie Orkest (Gorinchem). Iets minder frequent, eens in de 4-5 weken, speel ik samen met het Capella Consort. Dat is een piano-sextet. Ook hier speel ik altviool.

Daarnaast speel ik graag mee in projectorkesten, zoals het NMPO (mandoline) en de bands van Stichting  MPH en All in One (altviool).

Helaas heb ik op dit moment geen eigen orkest meer als dirigent.

Al met al speel ik regelmatig een concert. Zie ook in de agenda.

 

Naast de muziektherapie, het muziekles geven, het zelf bespelen en dirigeren van muziek, schrijf en arrangeer ik ook muziek. Als componis heb ik reeds 44 werken op mijn naam staan.

En om dan af en toe toch echt even iets anders te doen, ben ik heel druk met borduren. Het liefst schilderijen met muziek ...